Urob si svoju rolku

20150803_191632_LLS[1]
A blíži sa čas na ďalší patchworkársky projekt. Naša Deniska v „zebre“ ako familiárne voláme čarovný látkový domček, http://www.zebrapatchwork.sk/ znovu niečo vymyslela. Tá žienka má naozaj fantastické nápady, hotová bezodná studnica.
Každá nadšenkyňa, ktorá sa do tohto projektu zapojila, odišla s vlastnou vytvorenou rolkou látok, z ktorých podľa pravidiel, musí niečo vytvoriť. Heslom bolo Kaffe Fasset – to znamená, že rolka sa robila z látok, ktoré navrhol tento pán. Prihlásilo sa nás 24 a každá strihala pásy z dvoch látok, šírky 2,5 palca. Podotýkam, že látky sa neopakovali, preto vo svojich rolkách máme 48 pásov a každý iný!!!
Ozajstný ošiaľ nastal vtedy, keď sa nás zopár stretlo na zebrinci, kde sme začali nastrihané pásiky kôpkovať. Bolo to niečo úžasné a výsledok stál za to.
rolka rolka1

rolkovanie

rolkovanie

Po spočítaní, prekontrolovaní sme každá odišla domov s hotovou rolkou látok, fantastických farieb a vzorov.

toto je moja

toto je moja

Teraz ešte vymyslieť, čo ušijem. Zatiaľ som sa zmohla len na to, že si látky prekladám a kochám sa nimi.

pridám k nim tieto dve

pridám k nim tieto dve

a ešte dostrihnem štyri do série

a ešte dostrihnem štyri do série

Ale už viem, že znovu bude z nich deka a keďže je už škoda strihať nastrihané, bude…..to prekvapko a samozrejme fotky vložím.

Látočky mi bolo ľúto strihať, tak som ich zošívala celé a vkladala som medzi ne štvorčeky bledej a červenej batiky. Nakoniec vznikla takáto deka, ktorou sa už prikrýva moja mladšia dcéra.
KF_majka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *