A znovu torta

Staršia dcéra Katka oslavovala narodeniny a samozrejme bez torty to nemôže byť. Jej želaním bola ovocná torta a ja som nechcela krém, ktorý by bol maslový, veľmi ťažký, sýty. Rôzneho ovocia v mrazáku bolo dosť a hlavou mi stále behal ľahký vzdušný krém s mascarpone. Majka pripravila marcipán, „rada cukrárok“ rozhodla, že torta bude ladená do zelena a brečtanova. Nakoniec sa krém vydaril a celkovo bola torta naozajstná mňamka.

210120154894

jednoduchá s kávovým zrnom

Cesto na korpus: 6 vajec, 200 g kryštálového cukru, 160 g polohrubej múky, štipka sódy bicarbóny. Piekla som dva korpusy, do jedného som pridala kakao. Každý som prerezala na polovicu.

Krém: 500 g mascarpone, 500 ml šľahačky, 200 ml kyslej smotany, práškový a vanilkový cukor podľa chuti, 1 a pol vanilkového pudingu Creme Ole za studena (Dr. Oetker), všetko dohromady zmiešať.

Ovocie podľa chuti – ja som dávala maliny, černice, jahody.

Každý piškótový diel som natrela malinovým alebo višňovým džemom a poliala ovocnou šťavou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *